16 April 2007

Sakura & Hanami

Sakura

Maakeeli kirss või kirsiõite õitsemine. Igatahes on jaapanlased hullud kirsside järgi või õigemini vist pigem kirsiõite järgi, sest mitte ükski allolevatest puudest ei kanna vilja. Kuna jaapanlased on tööloomad, siis ainus võimalus puid imetleda on päris hilja õhtul. Et pimedas üldse midagi näha, pidi iga majapidamine ühe laualambi ühise heaolu nimel kaasa võtma. Et mitte halvem olla, siis kahmasin ka enda laualambi kaenlasse ja jõe äärde minek:

Lambid ilusti ritta seadnud, oli vaatepilt võimas:
Teadaolevalt on jaapanlasi Tokyo kandis veidi rohkem kui eestlasi ja tänu sellele venis lampide rida päris mitme kilomeetri pikkuseks:
Kui kõik lambid olid paika saanud, võtsid jaapanlased järjekorda - siin käib kogu elamine järjekordadega. Igatahes võeti järjekorda ja hakati looduse imepära imetlema. Selle jaoks oli ka päris mitu masinatäit politseimehi kohale veetud, kes vilkuva saua saatel sind ilusti edasi juhendasid, et sa mitte liiga kauaks mõne kohapeale imetlema ei jääks. Lõpp hea, kõik hea. Kui kõik olid oma isu täis vaadanud, siis kustutati pidulikult lambid ära ja rahvas sai rahulikult oma igapäeva toimetuste juurde tagasi pöörduda.

Hanami

Maakeeli õite vaatamine. Paar päeva peale sakurat otsustas vanem tudengite generatsioon, et nüüd on õige aeg oma bioloogia oskustelt rooste maha pühkida ja rohujuure tasandile laskuda. Selleks polegi muud vaja kui taaskord kirsiõisi kuid see ei ole veel kõik, et õite vaatamine edukalt läheks on veel vaja: õlle, liha, nuudleid, veidi köögivilju, grilli ja grillmasterit. Varustus olemas, võis õite vaatamine alata. Alla ka mõned pildid bioloogia ringi tegemistest:

Grill the grillmaster - Aruqi:
"Don't dry to save the world mään, just tell him not to fucking burn the trash"
(samas annab ka tunde meile koolis)


Veidi liha


Veidi nuudleid


Veidi lund


90% kooli õpilastest on mehed (Mattil oli sünnipäev)


Korras päev, kodu minek.

Tänks Jessele piltide eest


1 comment:

Sehkendaja said...

ARIWARA NO NARIHIRA
õied ei tüüta
sageli nende pärast
olen ohanud
sellist õhtut kui täna
pole ent mul veel olnud

YAMABE NO AKAHITO
kevadvihm ära
saja nõnda valusalt
sellel kes pole
näinud veel kirsiõisi
kahetsus rebib südant

ÕPETAJA NOIN
mägikülas kui
kevadel videvikku
vaatama jääda
loojangukella kõla
puult puistab kirsiõisi

ENDINE KEISER SUTOKU
mägi on kõrge
kaljuäärse kirsipuu
pudenedes näen
taevase sulisrõiva
pehmust oma silmaga

jne jne palju ilusaid luuletusi. Kahjuks jah eestikeelses tõlkes. Sina saad varsti juba originaalis lugeda:)