10 April 2007

Ühikas

Rongijaamast kooli on umbes 10 minutit jalutust. Bussis juba sai selgeks, et õigelpool teed nad sõita ei mõista. Nii et peale kõige muu tuleb veel sellega ka ära harjuda. Pärast pikka isutmist oli päris tsill jalutada veidi, umbes 100 korda oleks ainult jalgratta alla jäänud, sest kõnniteed on umbes täpselt nii kitsad, et inimesed napilt ära ei mahuks. Ja inimestest siin juba puudust ei tule, pole vahet kas jalgsi või rattaga. Kool näeb esmapilgul päris ilus välja, kuid nagu hiljem selgus, siis ongi peamine rõhk välimusele pööratud. Igatahes sain ma kusagilt kätte oma ühika toa võtmed ja teekod jätkus ühikasse, mis asub kooli territooriumi kõige tagumises nurgas. Selgus, et välistudengitele on eraldatud oma maja:

Ette rutates pean mainima, et ühikas üldiselt netti ei ole, aga kavalpead on mingi nipiga kuidagi neti endale orgunninud ja omakorda teistele edasi jaganud, nii et ei ole Jaapani oma Spiderman vaid need juhtmed mis maja katavad on internet. Egas muud kui 20m juhet ja sain endale ka neti. Tagasi teema juurde. Minu tagasihoidlik apartment asub 4 korrusel. Ees ootas mind midagi sellist:

Pole vist just kõige suuremad inimesed. Tuba ise on suhteliselt väike, aga samas on enamus asjad olemas, isegi köök on olemas ja loomulikult kont. Sisustusest oli sees vaid mööbel, ei mingeid nõusi ega midagi - isegi patja ja tekki ei olnud. Aga kohe esimesel nädalal korraldati garage sale ja sealt sai imejubinaid ime hindadega, aga sellest juba järgmises osas. Igatahes tuba on selline:



Köök:
Köögist leiab pliidi, kraanikausi, külmkapi, ventilaatori nõudekuivatus resti, kui veel mingi välja tiritav laud ka oleks, kus peal sibulat saaks hakkida, oleks päris timm. Edasi vast WC kallale. Sellega on üks selline lugu, et tuleb ükspäev Mpho (Lõuna Aafrika Vabariigist) ja küsib mult, et mis keiss WC-dega on, et kuidas saab olla nii suur maja ja mitte ühtegi WC-d ja kui ma ei eksu oli see teise päeva õhtul. Eeks ma siis seletasin talle.

WC:
Duss:
Või vastupidi.

Lõppu veel üks armas sildike ühika seina pealt, millest helgemad pead oleks kohe järeldanud, et inglise keelega siinmail pole eriti midagi peale hakata:

"Please keep the door CLOSED & do not leave it opened"

6 comments:

Kaja said...

Kõik kõlab väga tuttavlikult, kas ehk sellepärast et ma elan samas kohas? Siiski korrus kõrgemal ja raudselt parema vaatega Mt. Fujile ;)

SuperKrossu said...

heh - oota, kuni ma jaapani viguriteni jõuan!! :D

Anonymous said...

hmmm, kle, sa SuperKrossu vaata ette oma viguritega! |__| vajab täitmist!!

Kristel said...

ei-ei! wc on eriline kild! :P ja muidugi uksesilm:D .. aga kõige killum on loomulikult lennujaama läbiotsimine!! sul paistab tõliselt huvitav aasta tulevat:P

Anonymous said...

kle, mul tulid su varasemad ühika seiklused meelde, et kas sa seal paned kah samaka nurka podisema? kui ma tulen siis oleks ju hea tinutada:D:D

Anonymous said...

kle, ma tahtsin sulle öelda,et kogu gäng on meil ja eriti vahva on ja me mängime "i have never ever..." ja taavi teeb tobedaid nalju muga:S ja kõik on eriti vahva ja tussuke sööb kilekotist moosipalli ja ta on niiii pahandust täis aga ikkagi on vahva ja me nii igatseme sind! ja pille on äge:D:D
ja mikk tahtis kogu teksti praegu ära kustutada:S paha poiss!!!
aga me lähme valli baari milli-mallikaid vist tegema 8-)
musid kallid meie kõigi poolt ja me igatseme sind niii väga!!