26 December 2007

teel

Et siis j2lle see diil k2es, kus pakutakse odavat rongipiletit, jajah seesama millega hokkaidos sai k2idud. Igatahes seekord otsustasin, et vaja minna lund otsima, kuna Tokyo ei ole selle jaoks just k6ige parem koht, siis sai Nagano kasuks otsustatud. 6htu enne minekut oli suuremat sorti j6ulupidu, l6petasime soomlase juures ja see ei t2henda just head - hommikul jooksin kodust l2bi, viskasin kiiruga paar asja kokku ja rongi peale. Kohe esimese rongi peal suutsin ilusti magama j22a ja nii ei olnudki mu v2lja prinditud graafikust midagi kasu, seekord oli 6nneks v2hem ronge - kuskil 7-8 aga l6puks j6udisin ikka Sugadairasse kohale. Vahepeal peatusin sellises kohas kus peeti Nagano olympiam2ngude ava- ja l6putseremoonia. Meeletu lahmakas rongijaam ja t2iesti m6ttetu urgas linn - paari inimest n2gin. Ilus raha raiskamine.

Et magamata 88d tasa teha, siis magasin t2na 13 tundi ja peale seda l2ksin suure hurraaga m2gesi vallutama. Jalaga suusarendi uks lahi ja "suuski, andke mulle suuski". Anti mulle paber k2tte, kuhu andmed kirja panna ja hakati suuski tooma. Ma pakun, et Kuutsekal aastal 1987 olid uuemad suusad kui ma siit kolmest laenutusest leida v6isin. V2ga kass. Siis tyyp yhes kohas andis lootust, et tal on yhed freestyle suusad, aga et neil pole veel klambrid peale ja et nendega l2heb aega. Mul juba tekkis s2de silmadesse ja ytlesin, et vahet pole ootan 2ra, mis seal ikka. Tyyp kadus 2ra kuhugi, mingi 15 mindi p2rast tuli

190cm Ficheritega tagasi - v6imalik, et kunagi keegi s6itis nendega mugulit, suht puudri suusad - 5 senti laiad ja puha. Aga sellised korralikud - ilma igasuguse taljeta suusad - sirge nagu pioneeri selg. Saatsin ta siis ilusti pikalt nende suuskadega ja tulin tulema.

A no v2hemalt 88maja on hea - kooli yhikas m2e k6rval 30 eeku 88.

3 comments:

Anonymous said...

Tere,poja.
Oleme kursis sinu vahava reisi algusega. Loodame, et aasta lõpp tuleb sama rõõmus.
Suvitajad mikaselt

Heleri said...

aga mina lugesin lehest,et jaapanis on üle 600 suusakeskuse, mäed küll pole suured aga ikka tasub külastada ja kuurortid pidid igati brod olema! Kahe nädala hind kõigest 50.000eeku. Kall, millega sa vahepeal tegelenud oled,et sa endale sellist puhkust lubada saad? aa ja veel pidi suusalaenutus odavam olema kui mujal euroopas:) nii et hav fun ja otsi need 600 keskust üles, 1 down 599 more to go;)

Anonymous said...

Kuna sõnumi saatmine ei õnnestunud, siis saadan oma "head uut aastat" tervituse seda kaudu!
Head seiklemist!
O.